Στην πρώτη βραβεύεις τους πρώτους

Όταν όλη η Ελλάδα μαγείρευε για την οικογένεια της, κάποιος μαγείρευε και για τον ξένο. Για πρώτη φορά. Αργότερα όταν ήρθαν πολλοί ξένοι, την εποχή του greek mousaka και των “ετοιματζίδικων” φαγητών, κάποιοι έκαναν τη διαφορά εισάγοντας μας στη “δημιουργική κουζίνα”.

Σήμερα που η γαστρονομία παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του προορισμού των καλοκαιρινών μας διακοπών, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε αυτούς τους κάποιους, τους πρωτοπόρους της φιλοξενίας, δηλαδή αυτούς που άνοιξαν και έστρωσαν το δρόμο ώστε να μιλάμε σήμερα για γαστρονομικό τουρισμό.

Το Corfu Food & Wine Festival ένοιωσε την ανάγκη και βράβευσε αυτούς τους κάποιους. Την οικογένεια Μποτρίνι. Τον πατέρα Ετρούσκο, σεφ στο πρωτοποριακό Med Club στις δεκαετίες 50 κι 60 και τον γιο Έκτορα, βραβευμένο με αστέρι Michelin.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης και ο πρόεδρος των Κερκυραίων Αρχιμαγείρων Σπύρος Βουλισμάς είχαν την τιμή να επιδώσουν το βραβείο στον κορυφαίο (κερκυραϊκής καταγωγής) chef, Έκτορα Μποτρίνι, στον τόπο που ξεκίνησε η Γαστρονομία, στην Κέρκυρα.

Leave a Reply